Novinka
SCALA PROTI CHRASTAVITOSTI JADROVÍN 10ML

SCALA PROTI CHRASTAVITOSTI JADROVÍN 10ML

Hodnotenie:
Dostupnosť:
Skladom
2,99
Bez DPH 2,49

SCALA PROTI CHRASTAVITOSTI JADROVÍN 10ML

 

Scala 10ml je postrekový fungicídny prípravok, ktorý je určený na ochranu rôznych plodín. Jeho účinná látka, pyrimethanil, eliminuje riziko rezistencie v aplikačných sledoch a spoľahlivo funguje aj za nestáleho počasia a pri nízkych teplotách už od 5 °C. Scala pôsobí proti chrastavitosti a plesni sivej (botrytíde) a má kontaktný, translaminárny a fumigačný účinok.

Účinok: Scala má preventívny účinok počas 7-10 dní a viac po dobu 2-3 dní aj kuratívny účinok. Mechanizmus je inhibíciou účinku jeho účinku, ktorý sa podieľa na vzniku a rozvoji infekcií rastlín.

Spektrum účinku: Scala chránená proti chrastavitosti na listoch a plesni sivej (botrytíde) na rôznych plodinách.

Benefity: Účinná látka pyrimethanil eliminuje riziko rezistencie v aplikačných sledoch a spoľahlivo funguje aj za nestáleho počasia a pri nízkych teplotách od 5 °C.

Pokyny pre aplikáciu:

Jadroviny: Prvý pozorný postrek sa odporúča tesne pred kvitnutím a druhý ihneď po odkvitnutí stromov. Za mimoriadne daždivého jarného počasia môžu byť použité až dve operácie. Interval medzi aplikáciami je 7-10 dní a jediný počet aplikácií za sezónu je 3x.

Vinič: Dávka 5 ml sa aplikuje na začiatku vegetácie alebo pri slabšom infekčnom tlaku, dávka 10 ml maximálne do začiatku kvitnutia, dávka 15 ml maximálne do fázy nasadzovania plodov a dávky 20 ml maximálne na bobule veľkosti hrášku. Postrek sa dostane do zóny strapcov a celý počet aplikácií za sezónu je 1x.

Jahody: Prípravok sa aplikuje proti plesni sivej v období kvitnutia a prvého počtu jednotiek za sezónu je 1x.

Pred prípravku Scala je dôležité si prečítať etiketu a informáciu o príprave a používaní na ochranu rastlín bezpečným spôsobom.

Po - PIA 08:00 - 18:00