VÍNNE KVASINKY UVAFERM-KVAS 10G
Vínne kvasinky "Uvaferm-Kvas" 10g
Druh kvasiniek: Saccharomyces cerevisiae
Určenie: Kvasenie muštu a rmutu.
Forma: Aktívne sušené.
Návod na použitie:
Obsah vrecka rozpustiť v 1 dcl zmesi muštu a vody (v pomere 1/3:2/3) o teplote 35-40 stupňov C.
Zmes za občasného premiešania necháme stáť 20 minút a potom vlejeme do muštu alebo rmutu.
Dávkovanie: 10 g na 50 l muštu (rmutu). V prípade hnilého hrozna alebo nízkej teploty na obnovenie kvasenia treba použiť 1,5 až 2 násobné množstvo kvasiniek.
Vlastnosti:
Kvasná teplota: 12 - 34 stupňov C
Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu.
Tieto chladnomilné vínne kvasinky sú vhodné pre kvasenie muštu a rmutu pri rôznych teplotách. Ich účinnosť a široký rozsah použitia ich robia vhodnými pre rôzne druhy vínnych fermentácií.