Novinka
TRÁVNA ZMES MEDONOSNÁ LÚKA 500G

TRÁVNA ZMES MEDONOSNÁ LÚKA 500G

Hodnotenie:
Dostupnosť:
Skladom
10,29
Bez DPH 8,58

TRÁVNA ZMES MEDONOSNÁ LÚKA 500G

Trávna zmes medonosná lúka je špeciálna zmes tráv, ďatelín a iných bylín, ktoré sú bohatým zdrojom peľu a nektáru pre opeľujúce druhy hmyzu, najmä včely. Táto zmes je veľmi pestrá a podporuje biodiverzitu rastlinných a živočíšnych druhov, ktoré nachádzajú svoje útočište v takýchto prostrediach. Obsahuje rôzne druhy tráv a dvojklíčnolistových bylín, ktoré rastú pomalšie, čo znamená nižší počet potrebných kosení počas vegetačného obdobia.

Ideálny termín na výsev tejto zmesi je od apríla do júna, ale možno ju vysievať aj v neskorších letných mesiacoch. Pred výsevom je dôležité odstrániť pôvodný porast, najmä trváce buriny. Pôdu treba prekypríť a zarovnať.

Samotný výsev sa vykonáva do hĺbky 1-1,5 cm a po výseve sa odporúča povalecovať plochu. Je dôležité udržiavať pozemok vlhkým, aby sa zabezpečil úspešný vzídenie porastu.

Následná údržba zahŕňa kosenie porastu raz do roka na výšku 4-5 cm nad povrchom pôdy. Prvú kosbu je vhodné vykonať najskôr 3-4 mesiace po založení porastu, a potom každoročne v auguste. Pokosenú hmotu je dobré nechať usušiť na poraste, aby sa umožnila prirodzená obnova.

Táto zmes kvitne od mája do júla, a jednotlivé druhy budú kvitnúť aj v nasledujúcich rokoch, ak dôjde k prirodzenej obnove.

Balenie 500 g tejto trávnej zmesi postačuje na výsev plochy asi 25 metrov štvorcových.

Po - PIA 08:00 - 18:00