Novinka
CUPROXAT SC PROTI PLESNIAM 100ML

CUPROXAT SC PROTI PLESNIAM 100ML

Hodnotenie:
Dostupnosť:
Skladom
4,49
Bez DPH 3,74

CUPROXAT SC PROTI PLESNIAM 100ML

Kontaktný fungicíd vyvinutý na ochranu proti hubovitým chorobám vo viniči, broskyniach a rajčiakoch. Účinná látka je vytvorená prostredníctvom unikátnej technológie, ktorá zaručuje vysoký podiel jemných častíc účinnej látky s vynikajúcou priľnavosťou na ošetrované plochy. Veľkosť častíc účinnej látky je kľúčovým parametrom pre účinnosť kontaktných meďnatých fungicídov. Čím menšie častice, tým väčší ich počet v objemovej jednotke, čo zaručuje väčší aktívny povrch a účinnosť prípravku.

Cuproxat SC je dispergovateľný koncentrát určený na ochranu viniča pred peronospórou, broskýň proti kučeravosti a rajčiakov proti plesni zemiakov. Vďaka svojmu nízkemu obsahu medi minimálne zaťažuje životné prostredie pri zachovaní vynikajúcej účinnosti. Pôsobí kontaktným spôsobom a po aplikácii vytvára na rastline dobre viditeľný, jemný a rovnomerne rozložený povlak, ktorý je odolný voči zmývaniu dažďom, čím chráni rastliny aj pri nepriaznivom počasí.

Prednosti:

Ultrajemné čiastočky

Vynikajúca krycia schopnosť

Vysoká priľnavosť

SC formulácia vo vode bez rozpúšťadiel

Nižšia kumulácia medi v pôde

Menšia záťaž životného prostredia

Pôsobenie:

Cuproxat SC obsahuje najmenej 80% účinnej látky vo forme častíc menších ako 1 mikrón, čo je výnimočné pre meďnaté fungicídy. S obsahom len 190g/l metalickej medi minimalizuje zaťaženie pôdy, čo je dôležité najmä pri viacročných kultúrach. Jeho účinná látka, tribázický síran meďnatý, pôsobí kontaktne a bráni klíčeniu spór, čo vyžaduje preventívne použitie podľa prognózy.

Dávkovanie a aplikácia:

Cuproxat SC je možné aplikovať počas celého vegetačného obdobia, s najlepším vplyvom na záver vegetácie. Je miešateľný s prípravkami na báze síry, penconazolu, vinclozolinu a methidathionu.

Po - PIA 08:00 - 18:00