BLOG

Ako premaľovať starý drevený nábytok?

Máte doma takýto starý kus nábytku? Pozrite ako rýchlo ho dokážete premaľovať. 

Mnohí z Vás majú doma starý kus nábytku, ktorý sa im nehodí k novému. Nie je to nič zložité a starý drevený kúsok, môže vyzerať ako súčasť nového nábytku. Čo všetko na to budeme potrebovať. 

 

1. Zozbierajte nástroje

V dobrom vzušnom priestore,  najlepšie v exteriéri si dáme dokopy všetky potrebné pomôcky. Pre renováciu nábytku budeme potrebovať:

 

 

2. Brúsenie

Prvým krokom je zbrúsenie starej vrstvy nábytku. Čím hladšie bude zbrúsená pôvodná vrstva, tým krajší bude nový náter. Brúsenie je potrebné vykonávať dôkladne a precízne. 

 

 

3. OpáskovanieNa to aby sme nezafarbili každé miesto,ale iba tie ktoré chceme naozaj premaľovať je potrebné použiť zakrývaciu pásku. 

 

4. Maľovanie valčekom 

Pomocou štetca alebo penového valčeka, naneste tenkú prvú vrstvu náteru Slovakryl farby, ktorý je potrebné zriediť 1:1 koľko farby, toľko vody. Farbu Slovakryl je potrebné naniesť na všetky oblasti v rámci hraníc pásky (ak používate valček, budete potrebovať kefu aj tak, aby ste sa dostali do rohov a chúlostivých kúskov). Neznľaknite sa, že náter nevyzerá úplne rovnomerne. Nechajte vyschnúť po dobu určenú vašim konkrétnym produktom (zvyčajne 4-6 hodín).

 

 

5. FarbaPo zaschnutí základného náteru začnite maľovať. Farbu Slovakryl už pri ďalších náteroch nie je potrebné riediť. Nezriedenú farbu Slovakryl natierajte v 2-3 vrstvách podľa potreby. Za každou natretou vrstvou je potrebné nechať farbu poriadne zaschnúť, až tak aplikovať ďalšiu vrstvu. 

 

Poznámka : Nechajte každý náter úplne vyschnúť, skôr ako sa presuniete na ďalšiu vrstvu a jemne píšte povrchy jemným brúsnym papierom medzi jednotlivými vrstvami. Tým sa odstránia všetky malé kvapky alebo kusy prachu / chumáčiky, ktoré sa po vysušení dostali na predmet.

6. MontážPo poslednej vrstve farby ťažká časť čaká na vyliečenie všetkého - najlepšie je počkať aspoň 48 hodín, ak nie 72, aby ste zabezpečili, že kus je úplne suchý. Nechcete, aby ste vo svojom krásnom novom šatníku mali strach, takže je lepšie ako ľúto! Akonáhle je vysušený, znovu zostavte svoj kúsok a začnite sa vyhýbať žiaru vášho úsilia.

 

Hotový výrobok!

 
 
Po - PIA 08:00 - 18:00