REMAL COLOR TMAVO ŠEDÁ 5+1KG

Značka:
Hodnotenie:
Dostupnosť:
Skladom
13,89
Bez DPH 11,58

REMAL Color je vodouriediteľná natónovaná maliarska farba s príjemnou vôňou v atraktívnych odtieňoch. Je odporúčaný na maľovanie stien i stropov v interiéri, na omietky vrátane sanačných, sadrokartóny a iné podklady. Je ľahko spracovateľný, zdravotne nezávadný a ekologický.

Maliarska farba na stenu, ktorá je ľahko umývateľná, vykazuje odolnosť proti oderu za mokra po 28 dňoch - trieda 5. (meranie podľa STN EN ISO 11998, klasifikácia podľa EN 13300).

Kľúčové vlastnosti Remal Color maliarska farba:

obývacie priestory

výborne kryjúce

matný vzhľad

vysoko oteruvzdorný

stálosť farebných odtieňov

vhodná na steny, stropy, omietky, betón či sadrokartónové dosky v interiéri

vysoko priedušná maľba na stenu

paropriepustná farba na stenu

ľahká spracovateľnosť

vodouriediteľná prírodná maliarska farba

vhodná pre detské izby

zdravotne nezávadná

ľahko umývateľná farba na stenu

odolnosť oderu za mokra trieda 5

Technické vlastnosti maliarskej farby REMAL Color:

výdatnosť až 10 m²/kg v jednej vrstve

spôsob aplikácie štetka, valček, striekanie

vodouriediteľná farba na stenu

na poklad vnútorné omietky, sadrokartóny a iné podklady

viskozita 2000 - 4000 mPas (Brookfield HB DV 2+ 4/100)

obsah neprchavých látok min. 48%

pH 8,5 – 9,7

vyrába sa v odtieňoch podľa špeciálnej vzorkovnice

Príklad náterového postupu farby na stenu REMAL Color:

Pred maľovaním odstráňte vrstvy starých a nepriľnavých náterov. Savé podklady ošetrite REMAL univerzálnou penetráciou , nesúdržné a sprašujúce podklady ošetrite REMAL hĺbkovou penetráciou . Povrch tak zbavíte prachu, spevníte ho, zjednotíte savosť a zaručíte priľnavosť náteru. Doba schnutia je 4 hodiny. Nerovnosti na stene vyrovnajte stierkou REMAL Stierka .

Náter je možné riediť podľa spôsobu nanášania max. 10% vody. Potom dôkladne premiešajte. Nanášajte štetkou, valčekom alebo striekaním v 2 vrstvách, ďalšiu vrstvu nanášajte po vyschnutí predošlej, minimálne po 4 h. Optimálna teplota na natieranie je 15 až 25 ° C. Teplota podkladu a prostredia nesmie pri aplikácii klesnúť pod 5 ° C. Na ucelené plochy použite výrobok z jednej šarže, rôzne šarže pred použitím zmiešajte dohromady.

Manipulácia s farbou na stenu:

Pri práci dodržujte základné hygienické pravidlá. Výrobok nie je určený na nátery prichádzajúce do priameho styku s požívatinami, krmivami, pitnou vodou ani na nátery detských hračiek a detského nábytku.

Uchovávajte mimo dosahu detí. Ak sa necítite dobre, vyhľadajte lekársku pomoc. Výrobok je ošetrený biocídom. Obsahuje 1,3,5-tris(2-hydroxyetyl) hexahydro-1,3,5-triazín, reakčná zmes :

5-chlór-2-metylizotiazol-3(2H)-on [číslo ES 247-500-7] a 2-metylizotiazol-3(2H)-on [číslo ES 220-239-6] (3:1). Môže vyvolať alergickú reakciu.

Výrobok si uchováva úžitkové vlastnosti 5 rokov od dátumu výroby, v pôvodnom neotvorenom obale. Skladujte v suchom sklade pri teplote 5 až 25 °C.Môže sa vám hodiť

 

zakrývací materiál , ako papierová lepiaca páska či zakrývacia fólia , prípadne  brúsne papiere . Nezabudnite na  štetce , valčeky , štetky a  špachtle .

Umývateľnosť farby v praxi rieši norma ODOLNOSŤ ODERU ZA MOKRA ČSN EN ISO 11998

Táto medzinárodná norma ISO EN 11998 popisuje urýchlenú metódu stanovenia odolnosti proti oderu za mokra a stanovenie umývateľnosti maliarskej farby. Čo sa týka čistiteľnosti náterov, stanovuje iba samotnú skúšobnú metódu, ale nešpecifikuje znečisťujúce látky. Po usušení a kondicionovaní sa natretá vzorka zváži a podrobí čistiacim cyklom za mokra v skúšobnom odieracom (čistiacom) zariadení. Z úbytku hmotnosti sa vypočíta stredná hodnota úbytku hrúbky náteru. Na stanovenie čistiteľnosti sa znečisťujúce látky nanášajú na rovnako pripravené vzorky. Špecifikované znečisťujúce látky sa ponechajú predpísanú dobu v kontakte s náterovým filmom. Natreté, znečistené vzorky sa potom podrobia čistiacim cyklom. Vyhodnotí sa, či bola znečisťujúca látka odstránená a povlak je odolný proti oderu za mokra.

Po - PIA 08:00 - 18:00