VLÁKNINA MANA, ktorý je vyrobený z produktov bežne vyprodukovaných v Európe a teda je pre všetkým Európanom.
Výhodou tohto výrobku je kombinované zloženie z viacerých rastlinných druhov (pšenica, pohánka, jablká), ktoré sa vzájomne vhodne doplňujú obsahom rozpustných a nerozpustných zložiek vlákniny a poskytujú súčasne i širšie spektrum sprievodných látok, z ktorých niektoré sú vitamínového charakteru ako napr. rutín z pohánky, vitamíny skupiny B z pšenice a pod.
Vláknina je zložka potravín rastlinného pôvodu, ktorá patrí k nestráviteľným zložkám potravy. Po prechode tráviacim traktom sa vôbec nemení, čiže má nulovú energetickú hodnotu. Rozoznávame dva základné druhy vlákniny v potrave: vo vode nerozpustná a vo vode rozpustná vláknina.
Jemne rozomletá, granulovaná zmes zložená z viacerých druhov surovín, bez prídavku konzervačných prísad,
sladidiel a farbív. Pomáha pri znižovaní nadváhy ( tlmí pocit hladu, podporuje trávenie ),
zlepšuje črevnú peristaltiku a spolu so zakysanými výrobkami upravuje črevnú mikroflóru,
čím prispieva k žvýšeniu imunity. Znižuje riziko vzniku nežiadúcich zmien hrubého čreva.
Zloženie: obalové časti pšeničných a pohánkových zŕn, jablčné oplodie.
Hmotnosť obsahu: 96 g
16 vreciek po 6 g
Doporučené dávkovanie: 1 vrecko denne
Použitie:
Samostatne alebo ako prímes do nápojov, jogurtov, dezertov, nátierok ( nápoj treba rozrobiť v mixéri ).
Pri pečení múčnikov a chleba môže nahradiť do 5 % múky.
Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada stravy.
Doporučená denná dávka vlákniny je 6 g - 8 g na osobu na deň. Príjem vlákniny z bežnej stravy je nedostatočný
a dosahuje asi polovicu optimálneho množstva.
Prívod vlákniny sa má udržiavať dlhodobo ako prevencia proti niektorým tzv. civilizačným chorobám.